Моето сурово шоко вълшебство за рождения ден на любимия мъж

Ако и вие като мен вярвате, че енергията и любовта, която влагате по време на приготовлението на храната са не по-малко важни и значими от самите съставки на храната, то винаги, когато имате повод за празник у дома, отделете време и пригответе храната за любимите хора от сърце и душа!

И не се заблуждавайте, че готовите торти и сладкиши са по-вусни! Толкова е лесно да приготвим у дома впечатляваща едновременно на вкус и външен вид торта, с малко съставки, но с естествени вкусове и без грам рафинирано брашно или захар.

Лично аз залагам изцяло на суровата, прясна и свежа храна, която е освен впещатляваща на вкусов, носи изобилие от и ползи за здравето ни.

Моята бърза, лесна, вкусна и полезна торта:

Необходими продукти за блата:

  • 300 гр сурови бадеми
  • 400 фурми без костилка
  • 3 с. л. сурово какао
  • 1 ч.л. канела на прах

Необходими продукти за крема:

  • 400 гр сурово кашу, предварително накиснато и отцедено
  • 300 гр фурми без костилка
  • 1 с.л. сурово какао
  • 100 гр ферментирало кашу

Необходими продукти за шоколадовия кувертюр:

  • 3 с. л. кокосово масло
  • 1 с. л. сурово какао на прах
  • 2 с. л. нерафинирана кокосова захар

За декорация:

  • Пресни боровинки и ягоди
  • Натрошени бадеми
  • Сурови бонбони
  • Семена чиа

Необходими продукти за бонбоните:

  • 5 фурми без костилка
  • 50 гр сурови бадеми
  • 50 гр сурово кашу
  • 1 с. л. кокосово масло
  • 1 с. л. сурово какао на прах
  • 1 с. л. кокосови стърготини

Започваме с блата. Смиламе първо бадемите и ги изсипваме в купа.

Смиламе фурмите заедно с какаото и канелата, докато получим гъста каша.

Добавяме фурмите към бадемите и с ръце омесваме тесто, което разстиламе върху подходяща тава с падащо дъно.

За да приготвим крема, смиламе всички съставки наведнъж и ги изливаме върху блата. С помощта на лъжица, а след това с ръце разпределяме сместа равномерно.

Прибираме тортата във фризер за няколко минути, за да се изстуди, докато приготвяме шоколадовия кувертюр.

За целта загряваме кокосовото масло в тиган на много слаб котлон и добавяме какаото и захарта. Бъркаме, докато се разтопят и изливаме върху изстудения крем.

Прибираме във фризера отново за няколко минути, докато шоколадът стегне.

Междувременно приготвяме суровите бонбони, като смиламе всички съставки и оформяме с ръце кръгли бонбони.

Декорираме тортата с пресните плодове, бонбоните, ядките и семена чиа.

Поднасяме с много любов!

Write a comment