Ако и вие като мен вярвате, че енергията и любовта, която влагате по време на приготовлението на храната са не по-малко важни и значими от самите съставки на храната, то винаги, когато имате повод за празник у дома, отделете време и пригответе храната за любимите хора от сърце и душа!
И не се заблуждавайте, че готовите торти и сладкиши са по-вусни! Толкова е лесно да приготвим у дома впечатляваща едновременно на вкус и външен вид торта, с малко съставки, но с естествени вкусове и без грам рафинирано брашно или захар.
Лично аз залагам изцяло на суровата, прясна и свежа храна, която е освен впещатляваща на вкусов, носи изобилие от и ползи за здравето ни.
Моята бърза, лесна, вкусна и полезна торта:
Необходими продукти за блата:
- 300 гр сурови бадеми
- 400 фурми без костилка
- 3 с. л. сурово какао
- 1 ч.л. канела на прах
Необходими продукти за крема:
- 400 гр сурово кашу, предварително накиснато и отцедено
- 300 гр фурми без костилка
- 1 с.л. сурово какао
- 100 гр ферментирало кашу
Необходими продукти за шоколадовия кувертюр:
- 3 с. л. кокосово масло
- 1 с. л. сурово какао на прах
- 2 с. л. нерафинирана кокосова захар
За декорация:
- Пресни боровинки и ягоди
- Натрошени бадеми
- Сурови бонбони
- Семена чиа
Необходими продукти за бонбоните:
- 5 фурми без костилка
- 50 гр сурови бадеми
- 50 гр сурово кашу
- 1 с. л. кокосово масло
- 1 с. л. сурово какао на прах
- 1 с. л. кокосови стърготини
Започваме с блата. Смиламе първо бадемите и ги изсипваме в купа.
Смиламе фурмите заедно с какаото и канелата, докато получим гъста каша.
Добавяме фурмите към бадемите и с ръце омесваме тесто, което разстиламе върху подходяща тава с падащо дъно.
За да приготвим крема, смиламе всички съставки наведнъж и ги изливаме върху блата. С помощта на лъжица, а след това с ръце разпределяме сместа равномерно.
Прибираме тортата във фризер за няколко минути, за да се изстуди, докато приготвяме шоколадовия кувертюр.
За целта загряваме кокосовото масло в тиган на много слаб котлон и добавяме какаото и захарта. Бъркаме, докато се разтопят и изливаме върху изстудения крем.
Прибираме във фризера отново за няколко минути, докато шоколадът стегне.
Междувременно приготвяме суровите бонбони, като смиламе всички съставки и оформяме с ръце кръгли бонбони.
Декорираме тортата с пресните плодове, бонбоните, ядките и семена чиа.
Поднасяме с много любов!