Светлинна терапия срещу белези с BIOPTRON

Светлинна терапия срещу белези с BIOPTRON

Грижата за красотата и здравето на кожата започва отвътре със силата на добрата храна, хидратация и пълноценен сън и преминава към грижа отвън с натурални козметика и масла, движение, добро настроение и не на последно място стимулация на клетките и терапия със светлина. Да, кожата ни обича светлината, затова и през топлите месеци събираме здравословни дози слънчеви лъчи за тен и повече добро настроение. Но светлината може и да лекува, когато имаме кожни проблеми, акне, бръчки, пигментни петна, рани или дори белези след оперативна намеса като мен.
Лично аз избрах да третирам белега си от последното трето секцио именно с BIOPTRON. Препоръчителни са една до две процедури от около 10 минути на ден, но към момента успявам да открадна само по една на ден и вече забелязвам ефект!
Разбира се, винаги, когато имам време и възможност, нагрявам и лицето си, за да запазя сияйността на кожата си, да се предпазвам от ранна поява на бръчки и а да съхраня младежкия си вид.
Въпреки че възрастта е нищо повече от някаква цифра, много по-важно е благосъстоянието на духа!

BIOPTRON представлява съвременна терапия със светлина, прилагана като допълнително лечение при следните медицински индикации:

  • За подпомагане лечението на рани;
  • За облекчаване на болката или намаляване на нейната интензивност;
  • При дерматологични нарушения и кожни проблеми;
  • В педиатрия;
  • При сезонни афективни разстройства (САР).

Уредите BIOPTRON са медицински уреди, които се използват както в професионалната среда на болници, специализирани институции, уелнес и спортни центрове, така и в домашни условия. Системата за светлинна терапия BIOPTRON има широк обхват на приложение, лесна е за употреба, безболезнена и с кратък период на прилагане на лечебните процедури, без наблюдавани и регистрирани отрицателни ефекти.

Системата за светлинна терапия BIOPTRON е произведен в Швейцария и патентован в целия свят медицински уред със специфичен оптичен елемент, генериращ светлина, която е подобна на тази част от електромагнитния спектър, съдържаща се в слънчевата светлина, но без УВ-лъчи. Светлинната терапия BIOPTRON може да действа по естествен начин, като допълва регенеративните и ребалансиращите способности на тялото, помагайки му да освободи собствения си лечебен потенциал. При третирането на тъканите светлинната енергия подпомага процеса на биостимулация, стимулирайки положително различни биологични процеси в тялото и подсилвайки функциите на организма.

Светлината BIOPTRON оказва биостимулиращи ефекти: когато се приложи върху кожата, тя стимулира чувствителните на светлина вътреклетъчни структури и молекули. Това инициира верижни клетъчни реакции и засилва така наречения вторичен отговор, който не се ограничава само до третирания участък на кожата, а включва и целия организъм. Светлинната терапия BIOPTRON стимулира и модулира възстановителните и обновяващите процеси, както и процесите в имунната система на човека.

Светлинната терапия BIOPTRON може да подпомогне лечението на кожата и намаляването на дискомфорта, свързван с редица кожни неразположения. Това лечение е безболезнено и лесно за употреба.

Светлинната терапия BIOPTRON действа по естествен начин чрез поддържане на регенеративния капацитет на организма и следователно помага на организма да освободи собствения си лечебен потенциал.

Заради тези и още от нейните положителни въздействия, употребата на светлината BIOPTRON като терапевтично средство е с популярно приложение при множество медицински проблеми и може да бъде използвана като допълнителна терапия в лечението на рани при следните индикации:

  • Рани след травма (наранявания)
  • Изгаряния
  • Рани след операции
  • Язви на краката
  • Декубитус (язви от натиск)

 

Аз му се доверявам в третирането на белега след оперативното раждане на своето трето дете и затова ще ви споделя своята терапия и резултатите от нея.

Опитайте и вие!

Повече информация за Bioptron може да откриете тук!

 

 

 

*Препоръчваме консултацията с лекар преди използването на светлинната терапия BIOPTRON, за да получите професионално мнение дали това лечение е препоръчително за вас или е необходимо приложението на друга терапия.

Write a comment