Как да се справим с досадния целулит с помощта на VibroFit

Най-общо целулитът е състояние на кожата, при което се наблюдават проблеми с циркулацията и нарушен релеф в резултат на неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан. Докато мнозина си мислят, че целулитът е само козметичен проблем, медицината го разглежда като сериозно застрашаващо здравето състояние, свързано с висок риск от развитие на инфекция, засягаща кожата и подкожната тъкан.

Ако все още не сте забелязали наличие на „портокалова кожа“, не бързайте да си отдъхвате, тъй като статистически целулитът засяга около 90% от жените след пубертета и около 10% от мъжете, заради съвременния ни начин на живот, неправилна диета с превес на въглехидрати, мазнини и рафинирани захари и липса на достатъчно движение и спорт.

Основните рискови фактори за образуване на целулит са:

  • Генетични – на първо място голямо значение има дали даден човек е предразположен към образуването на целулит, което зависи от етническата му принадлежност, скоростта на метаболизма, кръвообращението и разпределението на подкожните мазнини.
  • Хормонални – хормоните и по-точно хормоналният дисбаланс играят важна роля за образуването на целулит, като основен виновник е женският полов хормон – естроген, затова и дамите страдат по-често от целулит в сравнение с мъжете. Но фактори за образуването на целулит могат да станат и други хормони като хормоните на щитовидната жлеза, инсулин, адреналин и пролактин. Бременност е един от факторите, който може да отключи натрупването на целулит, особено при жени в по-напреднала възраст, поради хормоналния дисбаланс по време на бременността и кърменето.
  • Небалансирана диета – когато в диетата преобладават мазнини, рафинирана захар, въглехидрати и сол, предразположеността към целулит е по-голяма.
  • Никаква или слаба физическа активност – когато не спортуваме, не се движим достатъчно и прекарваме голяма част от деня на стол, рискът да пострадаме от образуването на целулит е много голям.
  • Стрес – той води до повишаване нивата на хормоните адреналин и норадреналин, за които вече споменахме, че имат роля в образуването на целулит.

 

Целулитните образувания се натрупват най-вече в зоната на бедрата, корема и ханша. За да се определи наличието и степента на натрупване на целулита специалистите използват различни скали, но най-достъпна е 3-степенната скала на Нюрнберг-Мюлер:

Степен 0: Няма видим целулит по тялото. Има съвсем малки трапчинки при стискане на кожата между пръстите на ръцете.

Степен 1 (лека): При легнало или изправено положение не се наблюдава „портокалова кожа“, но при стискане се наблюдават добре оформени трапчинки.

Степен 2 (умерена): Целулитът се забелязва при изправено положение и при определени пози на тялото. В легнало положение е слабо забележим.

Степен 3 (тежка): Видим е във всяко положение на тялото.

 

В леките си форми целулитът е основно естетически проблем, но все пак трябва да се започне неговото третиране чрез подобряване на диетата, хидратация на тялото, регулярни физически упражнения, управление на стреса, антицелулитни масажи и VibroFit терапия.

Вибротерапията е един от лесните съвременни начини да поддържаме цялото си тяло здраво, жизнено и тонизирано и същевременно да се борим с портокаловата кожа. Не изисква големи физически усилия и отнема само 10 минути на тренировка.

Пo врeмe нa вибрoфит трeнировкa всякa eднa oт мускулнитe групи нa нaшeтo тялo сe пoдлaгa нa eфeктивнo нaтoвaрвaнe чрeз рeфлeксни мускулни кoнтрaкции кaтo пo тoзи нaчин сe пoстигa изключитeлнo интeнзивнa трeнирoвкa нa цялoтo тялo зa крaтък пeриoд oт врeмe.

 

Вибрoтрeнирoвкaтa подобрява циркулaция нa кръвтa, изгарянето на излишните мазнини, лимфния дренаж и детоксикацията на клетките, с което спомага за борбата с целулита. Освен това позволява таргетиране на конкретни индивидуални проблемни зони чрез кoмплeснии нaтoвaрвaния, с което се постига по-бърз ефект.

 

Само 10 минути на тренировка, като още от първата ще усетите ефект!

 

Както вече споменахме, VibroFit може да помогне и в превенцията на появата, натрупването и задълбочаването на целулита при жени над 35 години, особено след раждане. Създалият се хормонален дисбаланс по време на бременността и кърменето благоприятства натрупването на подкожна мастна тъкан. Ето защо, аз лично използвам Вибротерапията за възстановяване на цялото тяло и превенция на целулита.

 

Вдъхновена от резултатите, които аз и моите клиенти постигаме, ви каня във VitaYana, за да Ви направим персонална програма за Вибротерапия и да заличим заедно целулита със силата на съвременните технологии и правилното хранене!

 

 

 

 

 

Write a comment