Bioptron

НОВО!

Грижа за здравето от ново поколение!

Светлинна терапия с BIOPTRON!

BIOPTRON общи ефекти

Терапията със светлина BIOPTRON може да се прилага като допълнително лечение при следните медицински индикации:

 • подпомагане лечението на рани;
 • облекчаване на болката или намаляване на нейната интензивност;
 • дерматологични нарушения и кожни проблеми;
 • педиатрия;
 • Сезонни афективни разстройства (САР).

 

 

Уредите BIOPTRON са медицински уреди, които се използват както в професионалната среда на болници, специализирани институции, уелнес и спортни центрове, така и в условията на дома. Системата за светлинна терапия BIOPTRON е с широк обхват от приложения, лесна за употреба, безболезнена и с кратък период на прилагане на лечебните процедури, без известни отрицателни ефекти и произведена в Швейцария!

Датският лекар Нийлс Риберг Финсен постави началото на съвременната светлинна терапия преди около 100 години. През 1903 г. той беше удостоен с Нобелова награда по медицина за постиженията си в областта на светлинната терапия. Финсен създаде първия уред, който може да генерира синтезирана слънчева светлина и постигна забележителни резултати.

Години на опит и изследвания са потвърдили положителното въздействие на светлинната терапия BIOPTRON и са довели до приложения в многобройни области на медицината. Научният екип на BIOPTRON AG работи с експерти, изследователи и лекари от много страни, за да проучат характеристиките и терапевтичната ефективност на светлинната терапия BIOPTRON.

 

 

ПОЛЗИ ОТ ПРОДУКТА

Какво представлява светлината BIOPTRON?

Системата за светлинна терапия BIOPTRON е патентован в целия свят медицински уред със специфичен оптичен елемент, генериращ светлина, която е подобна на тази част от електромагнитния спектър, съдържаща се в слънчевата светлина, но без УВ-лъчи.

 

Светлинната терапия BIOPTRON може да действа по естествен начин, като допълва регенеративните и ребалансиращите способности на организма и по този начин му помага да освободи собствения си лечебен потенциал. При третирането на тъканите, светлинната енергия подпомага процеса на биостимулация (което означава, че тя стимулира разнообразни биологични процеси в организмите по положителен начин и така подсилва функциите на организма).

 

ПОЛЯРИЗАЦИЯ

Светлината BIOPTRON е поляризирана: вълните й се движат (осцилират) в паралелни равнини. Светлината, излъчвана от уредите BIOPTRON достига степен на поляризация от 95 %.

ПОЛИХРОМАТИЧНОСТ

Светлината BIOPTRON е полихроматична светлина. Това означава, че тя не съдържа само една дължина на светлинните вълни (като лазерната светлина), а широк обхват от светлинни вълни, включително видимата светлина и част от инфрачервения спектър. Дължината на вълната на светлината BIOPTRON обхваща от 480 nm до 3 400 nm. Електромагнитният спектър на BIOPTRON не съдържа УВ-лъчи!

 

НЕКОХЕРЕНТНОСТ

За разлика от лазерната светлина, светлината BIOPTRON е некохерентна или извън светлина извън фаза (дефазирана). Това означава, че светлинните й вълни не са синхронизирани.

 

НИСКОЕНЕРГИЙНА

Светлината BIOPTRON има нискоенергийна плътност. Тази енергийна плътност оказва биостимулиращи ефекти и позволява на светлината да стимулира многообразни биологични процеси в организма по различен начин.

 

БИОСТИМУЛИРАЩИ ЕФЕКТИ

Светлината BIOPTRON оказва биостимулиращи ефекти: когато се приложи върху кожата, тя стимулира чувствителните на светлина вътреклетъчни структури и молекули. Това инициира верижни клетъчни реакции и засилва така наречения вторичен отговор, който не се ограничава само до третирания участък на кожата, а включва и целия организъм.

 

СТИМУЛИРА И МОДУЛИРА

Светлинната терапия BIOPTRON стимулира и модулира възстановителните и обновяващите процеси, както и процесите в имунната система на човека.

 

ДЕЙСТВА ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН

Светлинната терапия BIOPTRON действа по естествен начин чрез поддържане на регенеративния капацитет на организма и следователно помага на организма да освободи собствения си лечебен потенциал.

Още от нейното създаване преди 15 години, употребата на светлината BIOPTRON като терапевтично средство е с популярно приложение при множество медицински проблеми.

 

Изключителните характеристики на светлината BIOPTRON позволяват проникването й не само през кожата, но и през подкожните тъкани. По този начин положителните ефекти от въздействието на светлината BIOPTRON не се ограничават само до третирания участък.

Светлината BIOPTRON оказва биостимулативни ефекти: когато се прилага върху кожата, тя стимулира чувствителните на светлина вътреклетъчни структури и молекули. Това инициира верига от клетъчни реакции и подсилва така наречените вторични отговори, които не се ограничават само до третирания участък от кожата.

 

BIOPTRON при лечението на рани

Светлинната терапия BIOPTRON може да бъде използвана като допълнителна терапия в лечението на рани при следните индикации:

 

 • Рани след травма (наранявания)
 • Изгаряния
 • Рани след операции
 • Язви на краката
 • Декубитус (язви от натиск)

 

Препоръчваме консултацията с лекар преди използването на светлинната терапия BIOPTRON, за да получите професионално мнение дали това лечение е препоръчително за вас или е необходимо приложението на друга терапия.

 

BIOPTRON лечение при облекчаване на болка

Светлинната терапия BIOPTRON може да бъде използвана като допълнителна терапия при облекчаване на болка при следните индикации:

 

Ревматология

 • остеоартрит
 • ревматоиден артрит
 • артроза 

 

Физиотерапия

 • болка в кръста
 • болка в рамото и врата
 • синдром на карпалния тунел
 • тъканни белези

 

Наранявания на меките тъкани на мускули, сухожилия и лигаменти като:

 • мускулни спазми
 • навяхвания, изкълчвания, контузии
 • разкъсвания на мускули и лигаменти
 • тендинит
 • тенис лакът 

 

Препоръчваме консултацията с лекар преди използването на светлинната терапия BIOPTRON, за да получите професионално мнение дали това лечение е препоръчително за вас или е необходимо приложението на друга терапия.

 

BIOPTRON при дерматологични индикации

Светлинната терапия BIOPTRON може да бъде използвана като допълнителна терапия при лечение на разнообразни кожни проблеми, като:

 • Aкне
 • Aтопичен дерматит (екзема)
 • Псориазис
 • Херпес симплекс
 • Херпес зостер
 • Повърхностни бактериални инфекции
 • Мукозни лезии 

 

 

Този тип кожни състояния са доста чести и повечето хора страдат от тях в някакъв етап от живота си. Въпреки че повечето кожни заболявания не застрашават живота, те могат да бъдат много стресиращи и могат да окажат отрицателен ефект върху качеството на живот на хората.

 

Светлинната терапия BIOPTRON може да подпомогне лечението на кожата и намаляването на дискомфорта, свързван с редица кожни неразположения. Това лечение е безболезнено и лесно за употреба.

 

Препоръчваме консултацията с лекар преди използването на светлинната терапия BIOPTRON, за да получите професионално мнение дали това лечение е препоръчително за вас или е необходимо приложението на друга терапия.

 

BIOPTRON при САР

Сезонни афективни разстройства („Зимна депресия“)

 

Дългите нощи и мрачните дни през зимата могат да причинят на някои хора лошо и потиснато настроение; това се нарича Сезонно Афективно Разстройство – САР или „Зимна депресия“. Смята се, че САР се причиняват от дисбаланс в синтеза на хормона на съня – мелатонин. Увеличените количества светлина могат да предизвикат намаляване на синтеза на „хормона на съня“ и по този начин да се ограничат свързаните с него симптоми. Светлинната терапия е стандартно лечение на сезонни афективни разстройства и свързаните с тях симптоми.

 • Синдром на хроничната умора
 • Понижена мотивация
 • Увеличена потребност от сън 

 

Светлинната терапия BIOPTRON осигурява ефективен светлинен спектър, без УВ-излъчване, с минимум 10 000 лукса, което е ползотворно при лечение на САР.

 

BIOPTRON при педиатрични индикации

Светлинната терапия BIOPTRON може да бъде използвана при деца като допълнителна терапия за намаляване на болката и подпомагане на лечението при различни състояния, като:

 

 • Педиатрични дермални лезии
 • Алергични респираторни заболявания
 • Инфекции на горните дихателни пътища
 • Mускулноскелетни и неврологични неразположения и дефицити

 

Кожните заболявания са често срещани при децата; до 15% oт децата често страдат от алергични екземи и кожни инфекции (причинени от вируси и бактерии). Кожните заболявания могат да бъдат стресиращи за децата (и родителите им) поради болезненост на кожата, постоянен сърбеж, загуба на сън и смущение от външния вид на кожните лезии по лицето и ръцете.

 

Светлинната терапия BIOPTRON осигурява приятно за децата лечение, което подпомага лечението на кожата и намалява дискомфорта, свързван с кожните неразположения.

 

По-малките деца са податливи към вирусни инфекции на горните дихателни пътища (в т.ч. носа и гърлото), като имат чести епизоди на боледуване през годината, което може да резултира в значителни отсъствия от училищни занятия.

 

Светлинната терапия BIOPTRON може да спомогне за третиране на тези състояния като се стимулира имунната система.

 

Цена на еднократна 10 минутна терапия с уреда BIOPTRON- 15 лева.

При повече от 3 терапии на седмица – 10 лева на процедура.