ИНДИВИДУАЛНИ ЙОГА И ТЕРАПЕВТИЧНИ ПРАКТИКИ

Всички сме чували за ползите на йога и нейните терапевтични функции, но сложността на асаните сякаш ни обезкуражава още преди да сме опитали.

Моят подход към хората е строго индивидуален. Вярвам, че всички се раждаме уникални и различни и както не съществува универсална система за хранене, приложима за всички хора и гарантираща ни здраве и дълголетие, така за да извлечем максимална полза от йога практиката следва да се съобразяваме със спецификата и особеностите на собственото си тяло, на своя пол, възраст, двигателна активност и цялостно здравословно състояние.

В зората на йога обучението се е провеждало индивидуално между учител и ученик. Популяризирането на йога в съвременното общество наложи групов подход на преподаване, който си има своите предимства, но не винаги е приложим за всеки един от нас.

За хората със специфични нужди, цели и очаквания от практиката най-подходящ е индивидуалният клас. По време на индивидуалното занятие учителят е напълно фокусиран върху ученика и подбира персонален комплекс от асани, съобразени именно със индивидуалността на ученика. Динамиката, сложността и интензитета на практиките следват индивидуалното темпо и прогреса на ученика.

Ако имате желание да се възползвате от лечебната сила на йога, както на физическо, така и на ментално, емоционално и духовно ниво, то аз съм готова да Ви подам ръка и да Ви напътствам по пътя на познанието на древното учение за йога.
Заявете своя индивидуален клас и нека пътуването към здравето, щастието и радостта от живота започне сега!

Видове индивидуални йога класове:

– Йога за начинаещи – подходящ за хора със специфични физиологични нужди, за които груповите занимания не са подходящи. Практиките са леки, щадящи, съобразени с индивидуалното физическо състояние, най-често имат терапевтичен характер и третират конкретни блокажи на енергийно ниво и съответно неразположения на физическо ниво;

– Йога за пробуждане на женствеността и активиране на женската енергия – специализирана йога практика за жени, провеждани индивидуално или в малки групи, насочени към отключване блокажи в областта на втора, сакрална чакра или женският енергиен център. Осъзната женственост и овладяната женска енергия са именно качествата, с които една Жена привлича щастие, любов и изобилие в живота си! А високите позитивни вибрации са атрибути на женствеността, върху които всяка дама следва ежедневно да работи, да развива и подхранва, за да постигне душевна и емоционална хармония и баланс ! Индивидуална йога практика, час и половина посветени на нашата женственост, душевна сила и красота! Защото Жена, това звучи гордо!

– Детска йога – за йога няма възраст, килограми и пол. Всеки може да се възползва от лечебните асани, дихателни практики и практики за успокояване на ума у съзнанието. Както при нас възрастните, така и при децата йога, има изключително благотворен ефект. И колкото по-рано се докоснат децата до йога, толкова по-голяма би била и ползата за тях. Йога би им помогнала много за изграждането и формирането на характера, както и повлиява добре силните емоционални състояния при децата, като тревожност, апатия, дори агресия. Йога действа благотворно на гръбначния стълб и се препоръчва на деца в училищна възраст за да ги предпази от нежелани гръбначни изкривявания в следствие дългите часове прекарвани на бюрото, наведени над учебниците.

Йога за деца се практикува индивидуално или в малки групи под формата на игра, като всяка една асана представлява своеобразна имитация на животно.

Разновидност на практиката е класът “Мама и аз”, който представлява чудесна възможност да общуваме, да играем и да се възползваме от ползите на йога, докато практикуваме заедно с децата си. Самите занимания са кратички, около 30-40 минути, най-много един час за по-големите дечица, като тази продължителност е съобразена със способността на децата да се концентрират и задържат вниманието си за по-кратки периоди от време.

РЕГУЛЯТНИ КОНСУЛТАЦИИ

Моят индивидуален и уникален подход към всеки един клиент отчита работата и е ефективен инструмент за цялостно преобразяване и подобряване на Вашия живот като цяло.

ПРИНТ, ВИДЕО И АУДИО

Mожете да се възползвате от моите помощни материали, поднесени в удобна за вас форма и синтезиращи ясно и кратко основните правила и стъпки по пътя към мечтаното тяло и Вашето здраве като цяло.

Гъвкави ценови предложения

* Цените на индивидиалните занимания варират съобразно вида, честотата, продължителността и спецификата на занятието.
Може да се свържете с мен на телефон 0899929696 или да ИЗПРАТИТЕ своето запитване

СВЪРЖЕТЕ СЕ с мен!

Време е да се погрижите за своето здраве! Просто ми изпратете запитване, като попълните формата по-долу и аз ще Ви помогна да тръгнем по пътя на голямата промяна тук и сега!